De eerste nieuwsbrief van 2019!

Er is afgelopen tijd veel werk verzet en door al de druktes komt deze nieuwsbrief wat later dan gepland. Via deze nieuwsbrief willen wij de laatste ontwikkelingen meedelen en u weer een kijkje geven van het reilen en zeilen op de zorgboerderij.

1.   Verbouwing

Er zijn nieuwe ruimtes bijgekomen op de zorgboerderij. Inpandig zijn er naast de grote gezamenlijke ruimte, een kamer en kantoor bijgekomen. De laatste maanden van 2018 en begin 2019 is er volop verbouwd en dit is nu voor het grootste gedeelte afgerond!

Hier wat foto’s van de verbouwing:

Het resultaat: een fijne extra kamer. 

De kamer is momenteel al in gebruik en is een fijne ruimte voor geheugentraining of spelletjes, ook staan er relaxstoelen om te rusten. We kunnen hier met een groepje deelnemers heerlijk rustig zitten, met mooi uitzicht op de dijk en de wei met kleinvee, waar al jonge geitjes en lammetjes te bewonderen zijn!

2 (1).png

Ook de houtbewerkingsruimte is flink uitgebreid. Omdat we nogal wat oude meubels opknappen kon de werkplaats nogal eens vol staan. Deze was dan te klein voor de grote kasten, banken, stoelen, ed.  Door deze extra ruimte is het nu veel fijner werken.

Kijkje in de werkplaats:

3 (1).png
4 (1).png

2.   Audit

Donderdag 14 maart hebben we een interne controle gehad. Dit wordt 1 keer in de 3 jaar gedaan om het keurmerk ‘Kwaliteit Zorgboerderijen’ te behouden. Dit gaat uit van de Federatie Landbouw en Zorg. Alles moet op orde zijn om de organisatie inzichtelijk te maken zodat de auditor ook kan zien hoe alles geregeld is en of we aan de eisen voldoen. We hebben een positieve beoordeling gekregen!

Stukje van algemene indruk uit het toetsingsverslag:  ‘Zorgboerderij Landleven heeft zich tijdens de praktijk toets gepresenteerd als een verzorgde voorziening voor Dagbesteding, waar dagelijks een omvangrijke groep deelnemers wordt ontvangen door een groot aantal medewerkers. Zowel de inrichting als de aankleding bieden een aanblik, die uitnodigt tot deelname aan hetgeen zich zal aandienen. Het blijkt vervolgens een gestructureerd programma te zijn, dat mogelijkheden biedt voor individuele of groepsactiviteiten, na de koffie. Onder meer wordt gewerkt aan de voorbereiding van de warme middagmaaltijd, die uit drie gangen bestaat en die wordt geserveerd door de medewerkers. Het middagprogramma bestaat uit of een wandeling of een rustmoment (met voorlezen) en daarop volgend samenzang, koffie/thee en de afsluiting.’

671a8017.png

Wij zijn natuurlijk heel blij met de positieve beoordeling en de verlenging van het keurmerk!


3.   De vernieuwde website is online!

Deze week zal de nieuwe site online zijn. Er is veel werk achter de schermen verricht, maar het is heel mooi en overzichtelijk geworden.


4.   Nieuwe medewerker

Per 1 mei hoopt Elsbeth van Eck, (dochter van Flory) 4 dagen per week in dienst te komen.  Zij gaat administratieve taken overnemen en zal ook helpen op de werkvloer als ondersteuning van het team. Elsbeth heeft de opleiding verpleegkunde aan het Hoornbeeck College gevolgd en is na haar opleiding gaan werken bij Emergis op de afdeling ouderen-psychiatrie.


5.   Verdere mededelingen 

·      DV Vrijdag 26 April zal de zorgboerderij gesloten zijn

Dit in verband met de bruiloft van Elsbeth van Eck en Corstian Hoogendoorn! Zij hopen die dag, vanuit het ouderlijk huis van de bruid, te trouwen. Om alles in goede orde te laten verlopen zal het die dag dus geen zorgboerderij zijn.

·      Open dag DV zaterdag 22 Juni

Tegen die tijd zullen we ieder een uitnodiging meegeven. Ieder is hartelijk welkom en we kijken er naar uit u weer te ontmoeten. Tevens zal er deze dag weer een verkoping voor Adullam zijn.

Untitled (2).png

Hartelijke groet,

Vanuit de Zorgboerderij